Breaking News

Păianjeni pe Marte observați de Agenția Spațială Europeană

Păianjeni pe Marte observați de Agenția Spațială Europeană Păianjeni pe Marte observați de Agenția Spațială Europeană

Sute de „păianjeni” negri au fost observați în misteriosul „Oraș Inca” de pe Marte în noi fotografii din satelit

În fiecare primăvară, „păianjeni” negri și înfricoșători apar pe Marte în timp ce gheața de dioxid de carbon îngropată eliberează gheizere de gaz prăfuit. Noile imagini ale ESA arată că fenomenul a început în ciudata formațiune denumită Inca City.

Arahnofobii nu trebuie să se teamă: o nouă imagine a Agenției Spațiale Europene (ESA) cu „păianjeni” marțieni arată, de fapt, erupții sezoniere de dioxid de carbon pe Planeta Roșie.

Formațiunile întunecate și zvelte au fost observate într-o formațiune cunoscută sub numele de Inca City, în regiunea polară sudică a planetei Marte. Imaginile realizate de către orbitatorul Mars Express și ExoMars Trace Gas Orbiter ale ESA arată grupuri întunecate de puncte care par să aibă picioare mici, nu foarte diferite de puii de păianjen care se înghesuie împreună.

Formațiunile sunt, de fapt, canale de gaz care măsoară între 45 de metri și 1 kilometru (0,03 și 0,6 mile). Ele își au originea atunci când vremea începe să se încălzească în emisfera sudică în timpul primăverii marțiene, topind straturile de gheață de dioxid de carbon. Căldura face ca cele mai joase straturi de gheață să se transforme în gaz, sau să sublimeze.

Pe măsură ce gazul se extinde și se ridică, explodează din straturile de gheață suprapuse, antrenând cu el praful întunecat de pe suprafața solidă. Acest praf iese din gheață înainte de a se revărsa pe stratul superior, creând modelul crăpat și păianjenos văzut aici. În unele locuri, gheizerele au izbucnit prin gheață cu o grosime de până la 1 m, potrivit ESA.

Check Also

EUROVIZION – Cel mai politizat concurs de muzică interzice steagul palestinian

EUROVIZION – Cel mai politizat concurs de muzică interzice steagul palestinian Deşi genocidul din Gaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *