Breaking News

Risc înalt la investiții imobiliare – alunecări de teren pe lângă vile de lux – Strada Uliului este cea mai periculoasă zonă din Cluj-Napoca

Risc înalt la investiții imobiliare – alunecări de teren pe lângă vile de lux – Strada Uliului este cea mai periculoasă zonă din Cluj-Napoca

 

La sfârșitul lunii aprilie un crater uriaș a apărut pe strada Uliului din Cluj-Napoca în urma surpării de teren. Strada a fost complet blocată pentru accesul mașinilor, locul transformându-se mai nou într-o parcare imensă, situata înaintea porțiunii surpate.

E haos pe strada Uliului și nu este primul incident de acest fel. Administrația locală a permis construirea vilelor luxoase pe dealul Clujului, dar nu a ținut cont și de infrastructură. Din bătrâni se cunoaște faptul că dealul este predispus la alunecări de teren, fiind lutos.  Nici comuniștii de pe vremea lui Ceaușescu nu au autorizat construcții mari pe strada respectivă.

Unele case de lux care s-au construit pe strada Uliului după 1989 au pereții crăpați și structura grav afectată de mișcările de teren din ultimii ani, întreaga zonă prezentând un risc ridicat pentru investitori.

Porțiunea afectată cel mai recent, aproximativ 20 m din stradă, este îngrădită cu benzi de avertizare și de interzicere a accesului. Locuitorii reclamă lipsa de reacție a autorităților și declară că se tem de ploile abundente din ultimele zile, care ar putea surpa și mai tare drumul.

 

Autoritățile locale se preocupă acum să găsească soluții pentru rezolvarea situației, multe dintre ele extrem de costisitoare, asta după ce a permis ani de zile construcția unor vile de lux în zonă. Rezultatul? Se va plăti din bugetul local, din buzunarul fiecărui clujean, reconstruirea unui drum într-o zonă care pare să fie la un pas de prăbușire.

Între timp… după aproape două săptămâni de la surpare, autoritățile au găsit o solutie rapidă și temporară. Au acoperit întreaga zonă cu o prelată.

Cu ploile care se anunță, strada unde au fost alunecări de teren în Cluj-Napoca acum aproape două săptămâni este în mare pericol de a se surpa și mai mult.

Localnic: ”Aici urgent trebuie să se rezolve problema. În câteva puncte să se preia apa, să nu se ajungă aici. Toată apa aici se scurge, în punctul ăsta, că e cel mai jos.”

În același timp, angajații unei firme private au continuat forajele pentru expertiza geo-tehnică necesară si găsirea unei soluții permanente.

Într-un oraș scump, precum e Cluj-Napoca, investițiile imobiliare aduc cel mai mult profit, dar strada Uliului reprezintă un risc ridicat din cauza alunecărilor de teren, a surpărilor și a morfologiei dealului care este lutos.

Cu toate acestea, casele de pe Strada Uliului se vînd cu prețuri de la 200.000 la peste un milion de euro bucata.

Sursa: StirilePROTv

Check Also

FĂRĂ PRECEDENT! Un candidat la primăria Craiova (Claudiu Vava) compară AUR Dolj cu un tomberon

Războiul politic se intensifică pe măsură ce se apropie alegerile locale, iar miza principală în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *