Breaking News

Vladimir Putin prezent la slujba de Înviere

Vladimir Putin prezent la slujba de Înviere

Vladimir Putin a participat, alături de zeci de credincioși, la slujba de Înviere din Moscova. Slujba a fost oficiată de patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe din Rusia.

Îmbrăcat într-un costum de culoare închisă, cămaşă albă şi cravată roşu închis, Vladimir Putin a fost surprins intrând în principala biserică din Moscova – Catedrala Hristos Mântuitorul – alături de primarul Serghei Sobianin, ținând în mână o candelă aprinsă.

Liderul rus şi-a făcut cruce de mai multe ori în timpul slujbei, care a început sâmbătă seara târziu şi a durat până la primele ore ale zilei de duminică. Când patriarhul Kirill a anunţat “Hristos a înviat!”, Putin s-a alăturat celorlalţi credincioşi care au răspuns: “Adevărat a înviat!”, notează agenţia britanică de presă.

În cadrul slujbei de Înviere, patriarhul s-a rugat pentru protejarea “graniţelor sfinte” ale Rusiei, exprimându-şi speranţa că Dumnezeu va opri “luptele interne” între Rusia şi Ucraina, a relatat agenţia de presă de stat TASS.

Putin participă întotdeauna la slujbe în timpul marilor sărbători bisericeşti. De Crăciun, el participă de obicei la slujbe în biserici mai mici din afara Moscovei.

De Paşte, el merge în mod tradiţional la Catedrala Hristos Mântuitorul, care a fost reconstruită în perioada post-sovietică şi care a devenit un simbol al relaţiei simbiotice a statului cu Biserica Ortodoxă.

Sursa: StiripeSurse

Check Also

Peste 1000 de studenți arestați în SUA pentru că se opun genocidului din Gaza

Peste 1000 de studenți arestați în SUA pentru că se opun genocidului din Gaza În …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *