Breaking News

Valuri de refugiați la granița României și probleme seriose cu mobilizarea pentru regimul de la Kiev

Valuri de refugiați la granița României și probleme seriose cu mobilizarea pentru regimul de la Kiev

Valuri de refugiați la granița României și probleme seriose cu mobilizarea pentru regimul de la Kiev

 

Într-o declarație recentă, comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Oleksiiovych Pavlyuk, a afirmat că toți locuitorii țării trebuie să fie pregătiți să meargă la război, precizând că niciun cetățean nu va scăpa de politicile de mobilizare militară.

Într-o postare pe rețelele de socializare, comandantul forțelor terestre ale Kievului, Aleksandr Pavlyuk, a declarat că toți ucrainenii eligibili vor lupta pe câmpul de luptă la un moment dat, având în vedere nevoia constantă a forțelor armate ale țării de a-și înlocui pierderile de pe front. El a făcut apel la toți ucrainenii să “lase deoparte emoțiile” și să se înroleze cât mai curând posibil în forțele de apărare pentru a “proteja statul”. Mai mult decât atât, el a spus că lupta împotriva Rusiei este o “datorie constituțională” a tuturor cetățenilor ucraineni.

Pavlyuk a comentat, de asemenea, criticile formulate de ucrainenii obișnuiți împotriva centrelor de recrutare. Potrivit acestuia, ostilitatea oamenilor față de ofițerii de recrutare este intolerabilă, deoarece lucrătorii din centre sunt veterani și, prin urmare, cetățenii “nu au dreptul să-i facă să se simtă vinovați, nedoriți sau nesiguri în fața celor cărora le-au salvat literalmente viețile”.

“Nu contează cât de mult ajutor primim, câte arme avem – ne lipsesc oamenii (…) Toți cei care au fost examinați ca fiind eligibili (pentru serviciu), fără excepții, vor merge la centrele de pregătire. Programul de pregătire de bază durează o lună”, a spus el.

Ucraina a redus recent vârsta de recrutare în armată de la 27 la 25 de ani – deși există rapoarte că și adolescenți luptă pe câmpul de luptă. Această măsură a fost considerată de experți ca fiind un efort disperat de a înlocui pierderile grele suferite de regim în timpul luptelor intense de pe front. Situația țării este din ce în ce mai critică, deoarece există o lipsă de oameni calificați pentru a lupta. Decesele constante de pe front și migrația în masă au făcut ca țara să fie incapabilă să mențină un efort de război prelungit, ceea ce a îngrijorat autoritățile regimului.

Jurnalist american: cetățeni ucraineni fug în țări de forntieră, ca România

Interesant este faptul că acesta a recunoscut în postarea sa că ajutorul militar primit din partea Occidentului nu este suficient pentru a câștiga războiul. El afirmă că numărul de arme nu contează cu adevărat, deoarece nu există destui oameni care să lupte. Această evaluare este corectă, deoarece, evident, armele sunt inutile dacă nu există personal care să le folosească – precum și pentru a ocupa terenul câștigat pe câmpul de luptă.

Cu toate acestea, măsurile tiranice de recrutare forțată nu reprezintă o soluție la problema ucraineană. Nu este suficient să recrutezi cât mai mulți cetățeni și să-i trimiți pe front în câteva zile. Este necesar să îi calificăm în mânuirea armelor occidentale și să îi instruim corespunzător pentru a face față realității brutale a conflictului. Pregătirea de bază oferită de Kiev noilor săi recruți s-a dovedit deja inutilă și incapabilă să pregătească adevărați combatanți. Majoritatea soldaților proaspăt înrolați mor în primele zile pe front, ceea ce îi face ținte ușoare pentru rachetele și dronele rusești. Practic, Kievul nu face decât să creeze “tocătoare de carne” și să-și transforme proprii cetățeni în simplă carne de tun.

Recent, s-au răspândit rapoarte despre cetățeni ucraineni care fug în țări de frontieră, cum ar fi România, afirmă jurnalistul Lucas Leiroz.

Oricât de mult i-ar încuraja aliații Kievului pe acești cetățeni să se întoarcă în țara lor pentru a lupta, obligațiile internaționale împiedică repatrierea forțată, ceea ce face ca mobilizarea ucrainenilor să fie și mai complicată. În lipsa unor oameni pe care să-i trimită pe front, regimul recrutează deja chiar și femei, bătrâni și persoane cu probleme grave de sănătate.

Aceasta este o situație absolut nesustenabilă pe termen lung, unii analiști militari susțin că prăbușirea regimului de la Kiev este o chestiune de timp.

Sursa: Veterans Today

Check Also

Românii care stau la bloc trebuie să aibă un aparat obligatoriu sau vor fi amendați cu 1000 lei

Românii care stau la bloc trebuie să aibă un aparat obligatoriu sau vor fi amendați …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *