Breaking News

Luftansa și-a suspendat zborurile în Teheran – Războiul se extinde în Orient?

Luftansa și-a suspendat zborurile în Teheran – Războiul se extinde în Orient?

 

Rusia le-a spus cetățenilor săi să se ferească să meargă în Orientul Mijlociu, iar singura companie occidentală care are curse spre Teheran și-a suspendat zborurile cel puțin până sâmbătă, deoarece sunt așteptate represaliile Iranului la lovitura israeliană asupra ambasadei din Siria, informează Hotnews.

Zborurile zilnice de la Frankfurt către Teheran au fost suspendate din cauza unor probleme de securitate, a anunțat un purtător de cuvânt.

Monitorizăm în mod constant situația din Orientul Mijlociu și suntem în strânsă legătură cu autoritățile. Siguranța oaspeților noștri și a membrilor echipajului este principala prioritate a Lufthansa”, transmisese anterior compania.”

Reuters raportează că nu a existat nicio reacție imediată din partea altor companii aeriene internaționale care zboară spre Teheran.

Ministerul rus de Externe le-a transmis joi cetățenilor că ar trebui să se abțină de la călătorii în Orientul Mijlociu, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene.

„Situația tensionată din regiunea Orientului Mijlociu persistă”, a declarat ministerul de externe. “Situația în zona de conflict palestiniano-israeliană, precum și în zona `Liniei albastre` dintre Liban și Israel, rămâne instabilă. Recomandăm cu tărie cetățenilor ruși să se abțină de la călătorii în regiune, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene, cu excepția cazurilor de extremă”.

Israelul își continuă războiul în Gaza, dar se pregătește și pentru scenarii în alte zone, a declarat joi premierul Benjamin Netanyahu. „Ne pregătim să răspundem nevoilor de securitate ale statului Israel, atât în apărare, cât și în atac”, a spus el după o vizită la o bază aeriană din sudul Israelului.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și așa va fi” pentru lovitura de la Damasc care a ucis șapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluției iraniene. Printre aceștia se număra Mohammad Reza Zahedi, un comandant de rang înalt în cadrul Forței Quds, o unitate de elită a Gărzilor Revoluționare.

Într-un răspuns aparent la declarația lui Khamenei, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că țara sa va răspunde dacă Iranul va ataca Israelul de pe teritoriul său.

Și Statele Unite și aliații lor cred că sunt iminente lovituri majore cu rachete sau drone din partea Iranului sau a forțelor susținute de el împotriva unor ținte militare și guvernamentale din Israel, a relatat miercuri Bloomberg, citând surse de securitate americane și israeliene.

Sursa: R3Media

Check Also

VIDEO: Arestări Masive la protestele studențești din S.U.A.

VIDEO: Arestări Masive la protestele studențești din S.U.A. Autoritățile intervin violent împotriva studenților care au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *