Breaking News

BREAKING NEWS: Israel bombardează Iranul – Al Treilea Război Mondial începe?

 

BREAKING NEWS: Israel bombardează Iranul - Al Treilea Război Mondial începe?
BREAKING NEWS: Israel bombardează Iranul – Al Treilea Război Mondial începe?

Oficiali ai Statelor Unite ale Americii au confirmat loviturile făcute de Forțele Armate Israeliene în Iran, raportând trei explozii în regiunile Isfahan și Natanz, zone care găzduiesc facilități nucleare ce s-au închis recent în urma riscurilor de securitate.

Cronologia evenimentelor care au avut loc în ultimele luni pare să culimneze cu o escalare fără precedent a conflictului din Orient. Astfel că după ce Israel a bombardat ambasada Iranului din Siria, Iranul a emis o avertizare prin care anunțau că vor retalia. Retalierea a venit sub forma unui atac asupra unor baze militare în data de 14 aprilie. Ca urmare a acestui atac, Israel a anunțat la rândul său că urmează să retalieze, iar atacul a venit în această noapte.

Conflictul armat din Orient ar putea fi scânteia care atrage întreaga lume într-un nou război mondial, dacă Statele Unite ale Americii decid să intervină militar de partea sioniștilor. În acest scenariu, Rusia și China vor susține Iranul, iar Uniunea Europeană, ca satelit influențat de SUA, se vor alătura de partea Israelului. Anul 2024 se anunță un an fierbinte din punct de vedere geopolitic.

Benjamin Netanyahu încearcă să prindă Occidentul în capcana unui război total în Orientul Mijlociu, care ar avea consecințe incalculabile pentru regiune și pentru lume, a afirmat cel mai important diplomat iranian în Marea Britanie, în primul său interviu de când Teheranul a lansat un atac fără precedent cu rachete și drone împotriva Israelului în weekend, raportează The Guardian.

Seyed Mehdi Hosseini Matin a avertizat, de asemenea, că dacă Israelul va face “o altă greșeală” prin lansarea unui atac asupra Iranului, va exista un răspuns din partea Iranului mai puternic, mai sever și administrat fără un avertisment precum cel emis înainte de atacul din weekend.

Check Also

Românii care stau la bloc trebuie să aibă un aparat obligatoriu sau vor fi amendați cu 1000 lei

Românii care stau la bloc trebuie să aibă un aparat obligatoriu sau vor fi amendați …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *