Breaking News

VINE RĂZBOIUL? Rezerviștii din Brăila și Galați sunt chemați la unitățile militare în perioada 8-12 aprilie 2024

VINE RĂZBOIUL? Rezerviștii din Brăila și Galați sunt chemați la unitățile militare în perioada 8-12 aprilie 2024

 

VINE RĂZBOIUL? Rezerviștii din Brăila și Galați sunt chemați la unitățile militare în perioada 8-12 aprilie 2024, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, a anunțat, luni, Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Ministerul Apărării Naționale continuă seria exercițiilor de rutină de tip MOBEX, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare.

MOBEX BR-GL-24 se desfășoară, în perioada 8-12 aprilie, în județele Brăila și Galați.

Pe timpul exercițiului, rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, respectiv în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exercițiile de mobilizare se planifică şi se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfășurării acestora”, se menționează în comunicatul transmis de MApN.

În contextul războiului din Ucraina, tot mai mulți români se întreabă dacă acesta se va extinde și dacă vor fi obligați să lupte înafara granițelor, în cazul apariției unui teatru de război în Transnistria sau chiar Republica Moldova.

Mobilizarea rezerviștilor este un semn că lucrurile s-ar putea înrăutăți, ceea ce ar putea duce la o intensificare a propagandei de război. Alt indicativ al acestui lucru este faptul că la o zi după proiectul de lege al apărării naționale a României, MApN a produs un alt proiect legislativ, și mai controversat. Prin acesta se instituie posibilitatea declarării stării de criză, care poate fi dictată atât de NATO, cât și de UE și în care Guvernul are dreptul să ia orice măsuri, chiar împotriva populației, dacă se perturbă ordinea publică sau se amenință stabilitatea politică.

Sursa: Nationalisti

Check Also

Românii care stau la bloc trebuie să aibă un aparat obligatoriu sau vor fi amendați cu 1000 lei

Românii care stau la bloc trebuie să aibă un aparat obligatoriu sau vor fi amendați …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *