Breaking News

U.E. impune o nouă limită la plata în numerar și reguli noi de monitorizare a tranzacțiilor

U.E. impune o nouă limită la plata în numerar și reguli noi de monitorizare a tranzacțiilor

U.E. impune o nouă limită la plata în numerar și reguli noi de monitorizare a tranzacțiilor

Normele implementate de U.E. vin cu mai multe schimbări. În primul rând, acestea garantează că persoanele cu un interes legitim vor avea acces „imediat, nefiltrat, direct şi liber” la informaţiile privind beneficiarii reali deţinute în registrele naţionale şi interconectate la nivelul UE.

Potrivit Parlamentului European, în această categorie sunt incluși jurnaliştii, profesioniştii din domeniul mass-media, organizaţiile societăţii civile, autorităţile competente şi organismele de supraveghere.

Totodată, registrele vor include și date vechi de cel puţin cinci ani. Trebuie menționat că normele includ o limită de 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar în UE.

Tranzacțiile suspecte vor fi suspendate

Legile conferă unităţilor de informaţii financiare (FIU) mai multe competenţe pentru a analiza şi detecta cazurile de spălare de bani şi de finanţare a terorismului.

Potrivit informațiilor oferite de autoritatea europeană, tranzacțiile suspecte vor fi suspendate.

De asemenea, noile legi includ măsuri de diligenţă sporită şi verificări privind identitatea clienţilor. Sunt vizate și aşa-numitele entităţi obligate, precum băncile, administratorii de active şi criptoactive sau agenţii imobiliari şi virtuali.

Ei trebuie să raporteze activităţile suspecte către unităţile de informaţii financiare şi alte autorităţi competente. Începând cu 2029, cluburile de fotbal profesioniste de top implicate în tranzacţii financiare importante cu investitori sau sponsori.

La rândul lor, activităţile de publicitate şi transferuri de jucători vor trebui să verifice identitatea clienţilor, să monitorizeze tranzacţiile şi să raporteze orice tranzacţie suspectă către unităţile de informaţii financiare.

Legislaţia conţine dispoziţii privind vigilenţa sporită în ceea ce priveşte persoanele foarte bogate, cu o avere totală în valoare de cel puţin 50.000.000 euro, excluzând reşedinţa lor principală.

Este vorba despreo limită de 10.000 euro la nivelul UE pentru plăţile în numerar, cu excepţia persoanelor fizice într-un context neprofesional, şi măsuri de asigurare a respectării sancţiunilor financiare specifice şi de evitare a eludării sancţiunilor.

Euro

Va fi înființată o nouă autoritate privind combaterea spălării banilor

Va fi înființată o nouă autoritate pentru a supraveghea noile norme. Este vorba despre o nouă Autoritate pentru combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului (AMLA).

Instituția va fi înfiinţată la Frankfurt și va avea mai multe sarcini:

  • să supraveghe direct entităţile financiare cu cel mai mare risc;
  • să intervină în cazul în care constată deficienţe în materie de supraveghere;
  • să joace un rol un rol central pentru autorităţile de supraveghere;
  • să medieze litigiile dintre acestea

Sursa: Capital.ro

Check Also

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare a vitezei

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *