Breaking News

Noi taxe pentru românii care au două mașini sau două case

Noi taxe pentru românii care au două mașini sau două case

Noi taxe pentru românii care au două mașini sau două case

Cei care dețin două mașini sau două apartamente trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an poate implica costuri suplimentare.

Conform unei legi mai puțin cunoscute în rândul românilor, atunci când un individ vinde mai mult de un autovehicul sau imobil pe parcursul unui an și depășește suma de 300.000 de lei pentru aceste tranzacții, este obligat să se înregistreze ca o entitate comercială și să plătească TVA. Orice tranzacție care depășește un anumit prag este impozitată.

În plus, proprietarii care închiriază locuințe trebuie să fie la curent cu obligațiile lor fiscale. Totodată trebuie să contribuie la costurile de întreținere și reparații comune. Respectarea regulilor este fundamentală în viața la bloc, iar orice intervenție care afectează structura sau aspectul clădirii trebuie realizată conform reglementărilor legale și cu autorizațiile corespunzătoare.

“Toate contractele de închiriere trebuie declarate la ANAF în termen de 30 de zile de la încheierea sau modificarea acestora. Veniturile din chirii sunt impozitate cu 10%, după deducerea unei cote de cheltuieli de 20%, fără a fi necesare documente justificative. La impozitare, orice depășește o tranzacție pe an este considerată a nu fi o tranzacție ocazională, ci una continuă.”, a declarat specialistul Cosmin Dumitrașcu.

Sursa: StiripeSurse

Check Also

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare a vitezei

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *