Breaking News

Imagini scandaloase cu etnici români abuzați de recrutorii Kievului

Imagini scandaloase cu etnici români abuzați de recrutorii Kievului

Imagini scandaloase cu etnici români abuzați de recrutorii Kievului

Articolul din Kiev Post și acuzele „surselor” ucrainene vin pe fondul apariției în presa din România, dar și pe rețelele sociale, ale unor acuze grave aduse oficialilor ucraineni veniți să recruteze etnici români.

Astfel, pe 15 aprilie, cu cinci zile înainte de apariția articolului „pe surse”, în presa suceveană apărea un articol în care etnici români din Ucraina „acuză autoritățile ucrainene că mobilizează bărbații forțat și în condiții umilitoare”.

În Monitorul de Suceava au apărut imagini din seara zilei de sâmbătă, 13 aprilie, din satul Mogoșești (Bairachi), din ținutul Herța.

În imagini apar acuzații la adresa autorităților de la Kiev cum că recrutează etnici români cu forța, în condiții umilitoare.

„Mai multe persoane sunt filmate în timp ce se află la pământ, inclusiv în genunchi, cu cătușe, iar în jurul lor oamenii din sat care ripostează față de ridicarea celor patru bărbați.

O femeie din Bairachi a povestit că cei patru bărbați încătușați de echipele de recrutare se întorceau de la muncă, și nu cum susțin autoritățile ucrainene că ar fi încercat să fugă în România pentru a scăpa de război. Unul din ei, care avea acasă o situație mai grea, a fost eliberat în cursul zilei de duminică și a revenit acasă”, scrie Monitorul de Suceava.

”Se poartă cu noi, românii, mai rău ca cu un câine. Eu am ajuns prima acolo și unul din băieți era plin de sânge, de cum l-au bătut. L-au șters pe față să nu se vadă că e bătut. Le-au luat telefoanele și nu au mai putut anunța familiile ce s-a întâmplat cu ei. Au spus că au vrut să fugă în România, dar de aici până la graniță sunt mulți kilometri. Dar au spus asta ca să aibă acoperire”, a povestit o femeie din sat.

O alta a descris starea de spirit din Bairachi ca fiind extrem de tensionată.

„Sunt mai mulți bărbați de la noi din sat care au fost trimiși pe front. Până acum nu a murit nimeni și vrem să se întoarcă acasă cu toții vii și nevătămați. Chiar și directorul școlii a fost mobilizat încă din primele zile de război. A fost acasă în permisie și apoi a plecat înapoi, dar între timp a fost dat dispărut. Au venit să-l caute acasă de mai multe ori, dar nimeni nu știe nimic de el”, a povestit o femeie din satul aflat în ținutul Herța.

Oamenii spun că incidentul de sâmbătă seară nu este un caz izolat și că situații similare se petrec în mai toate satele, mai puțin în orașe, iar când vine vorba de populația de etnie română autoritățile din țara vecină dau dovadă de un zel cu totul deosebit.

„Da, e adevărat, suntem cetățeni ucraineni. Avem și drepturi, și obligații, dar noi, oamenii simpli, suntem cei mai expuși. Bărbații noștri sunt luați și trimiși la război, în timp ce aceia care au bani stau liniștiți și se plimbă fără nici o grijă”, a mai spus femeia din Bairachi, care a mărturisit că numărul bărbaților rămași în sat este foarte mic.

În filmările transmise se vorbește atât în română, cât și în rusă și ucraineană. La un moment dat, un militar întreabă o persoană de ce îl filmează și aceasta îi răspunde pentru că e pe domeniul public.

Filmările au fost văzute de zeci de mii de români

Până acum, filmarea de pe pagina Monitorului de Suceava a făcut peste 80.000 de vizualizări.

Cercetând, pe facebook, am găsit aceleași imagini și la utilizatorul Grădinaru Silvestru. Acesta a publicat pe 14 aprilie, la 0:15. (Link, aici )

Până acum, filmările au făcut peste 1500 de distribuiri, ceea ce înseamnă alte câteva zeci de mii de vizualizări și de români.

În aceste condiții, nu este plauzibil să ne întrebăm dacă aceste acuze ale „surselor” ucrainene vin ca să acopere acest scandal, pentru ca nu cumva cineva din România să aducă în discuție felul în care sunt tratați etnicii români?

Sursa: Buciumul

Check Also

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare a vitezei

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *