Breaking News

E OFICIAL! S.U.A. interzice TikTok

E OFICIAL! S.U.A. interzice TikTok

E OFICIAL! S.U.A. interzice TikTok

Congresul SUA a adoptat marți un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok, dacă compania mamă ByteDance nu o vinde. Votul a fost unul zdrobitor, 79 de senatori votând în favoarea interdicției, iar 18 împotrivă.

Proiectul de lege va ajunge acum pe biroul președintelui Joe Biden, care a declarat anterior că va semna legea. Dacă va fi promulgată, ByteDance va avea un an la dispoziție pentru a găsi un cumpărător pentru TikTok.

În caz contrar, aplicația va fi interzisă din magazinele de aplicații din SUA, inclusiv App Store de la Apple și Play Store de la Google, notează The Guardian.

Suspiciuni de spionaj pentru China

Decizia Senatului vine după ani de zvonuri legate de securitatea datelor și potențialul ca ByteDance să le împărtășească cu guvernul chinez.

TikTok a negat vehement aceste acuzații, dar controversa a continuat să umbrească populara platformă.

Directorul de politici publice pentru America al TikTok, Michael Beckerman, a precizat că, în acest timp, compania va lupta împotriva legislației în instanță.

„Vom continua să luptăm, deoarece această legislație este o încălcare clară a drepturilor primului amendament al celor 170 de milioane de americani care folosesc TikTok”, a scris el.

 

Sursa:StiripeSurse

Check Also

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare a vitezei

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *