Breaking News

Revine PSIHOZA Gripei Aviare – “O pandemie animală zoonotică globală”

Revine PSIHOZA Gripei Aviare - "O pandemie animală zoonotică globală"

Revine PSIHOZA Gripei Aviare – “O pandemie animală zoonotică globală”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează despre răspândirea gripei aviare H5N1, care are avea o rată de mortalitate „extraordinar de mare” la om, transmite The Guardian.

Noua variantă a gripei aviare (H5N1) a devenit „o pandemie animală zoonotică globală”, a declarat Farrar.

„Marea îngrijorare, desigur, este că prin…infectarea rațelor și a găinilor și apoi din ce în ce mai mult a mamiferelor, acest virus evoluează acum și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii și apoi, în mod critic, capacitatea de a trece de la om la om”, a adăugat el. Până în prezent, nu există dovezi că H5N1 se răspândește între oameni. Dar în sutele de cazuri în care oamenii au fost infectați prin contactul cu animalele în ultimii 20 de ani, „rata mortalității este extraordinar de mare”, a spus Farrar, deoarece oamenii nu au imunitate naturală la virus. Din 2003 până în 2024, 889 de cazuri și 463 de decese cauzate de H5N1 au fost raportate la nivel mondial din 23 de țări, potrivit OMS, ceea ce ridică rata de mortalitate la 52%. Cazul recent din SUA de infectare a oamenilor după contactul cu un mamifer infectat evidențiază riscul crescut.

Atunci când „intri în populația de mamifere, atunci te apropii de oameni”, a declarat Farrar, avertizând că „acest virus nu face decât să caute gazde noi”. Farrar a solicitat o monitorizare sporită, afirmând că este „foarte important să se înțeleagă câte infecții umane au loc… pentru că acolo va avea loc adaptarea (virusului)”. „Este tragic să spunem acest lucru, dar dacă sunt infectat cu H5N1 și mor, ăsta e sfârșitul”, a spus el. „Dacă mă duc prin comunitate și îl răspândesc la altcineva, atunci începe ciclul”. 

În 2020, epidemia de “gripă aviară” a dus la uciderea prin sacrificare a zeci de milioane de păsări de curte.

Luna trecută, OMS a adăugat vacile și caprele pe lista speciilor afectate.

Sursa: Digi24

 

Check Also

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare a vitezei

Comunismul Autovehicular – Toate mașinile vor fi obligate din 2024 să aibă tehnologie de limitare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *