Breaking News

Cod galben de inundaţii în România: Care sunt localitățile vizate

 

Cod galben de inundaţii în România: Care sunt localitățile vizate

Atenționarea a intrat în vigoare duminică seara, la ora 22:00 și durează până luni, la ora 16:00, avându-se în vedere situația hidrometeorologică actuală şi prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie,

Este vorba despre râurile din Dobrogea care pot depăși cotele de atenție și unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale.

Potrivit ANM, începând de duminică, la ora 15:00, până luni, la ora 15:00, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 10 – 15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice.

În zona de munte, precipitaţiile vor fi mixte.

“Marţi (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte şi în sud-vest se vor acumula cantităţi însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării”, atenţionează meteorologii.

Sursa: StirilePROTV

Check Also

Un episcop sună alarma! ‘Violenţa în familie şi în şcoală a atins cote alarmante’

Un episcop sună alarma! ‘Violenţa în familie şi în şcoală a atins cote alarmante’ În …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *